25 Μαρτίου 2018

Lucky (2017) - John Carroll Lynch

Ένας τύπος, ακραία ρεαλιστής και μηδενιστής, με επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα, βιώνει κάτι που απρόσμενα που θα τον κάνει να κοιτάξει γύρω του και να συνειδητοποιήσει την ζωή έξω από το μικρόκοσμό του.
Η τελευταία ταινία του Harry Dean Staton πριν το θάνατο του τον Σεπτέμβριο του 2017 και το πρώτο σκηνοθετικό πόνημα του ηθοποιού John Carroll Lynch είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις. Με ήπια ενέργεια και χωρίς εντάσεις στο μοντάζ της, θυμίζοντας David Lynch και Jim Jarmusch, η ταινία ακολουθεί τον Lucky στην εξερεύνηση της ζωής και των ανθρώπων γύρω του. Ο Lucky μετά από χρόνια, επιτέλους κοντοστέκεται και κοιτά τον κόσμο δίπλα του. Αρχίζει να περιπλανιέται, να εξερευνά και να συναντά ανθρώπους που μοιράζονται μαζί του κομμάτια της ζωής τους, της μοναξιάς τους, της ανησυχίας τους για το μετά. 
Ο πρωταγωνιστής Harry Dean Staton έχει αυτήν την απόλυτα ταιριαστή φάτσα για τον ήρωα με το κενό βλέμμα αλλά με την ενέργεια που κρατάει ακόμα, ενώ ο σκηνοθέτης John Carroll Lynch συγκεντρώνει ένα πολύ καλό καστ (με τον άλλο Lynch σε μικρό αλλά σημαντικό ρόλο), που δένει τέλεια με την ιδέα της ταινίας: της ανακάλυψης των μικρών, απλών και κρυμμένων πραγμάτων στη ζωή...  που αποτελούν τελικά την ουσία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου