11 Φεβρουαρίου 2018

Wonder (2017) - Stephen Chbosky

Ο Auggie, ευφυής, αστείος, ευφάνταστος, παθιασμένος με το διάστημα, γεννήθηκε με ένα σύνδρομο που έχει παραμορφώσει το πρόσωπό του. Το πρωινό της πρώτης μέρας στην πέμπτη δημοτικού φαντάζει βουνό για εκείνον, αλλά και για την οικογένειά του.
Το θετικό του "Wonder" είναι ότι δεν ακολουθεί το κλισέ: είμαι διαφορετικός - με αποφεύγουν- κάνω κάτι ηρωικό - γίνομαι αποδεκτός - τέλος.
Το περιβάλλον του Auggie έχει πασχίσει να τον μεγαλώσει με αφοσίωση και αποδοχή, να του καλλιεργήσει διάφορα ενδιαφέροντα και να αναπτύξει μέσα του έναν χαρακτήρα που είναι πολύπλευρος και γοητευτικός. Ο Auggie είναι ο εαυτός του, προσπαθεί, κάνει λάθη, αγαπάει και αγαπιέται αληθινά και έχει πολύ δρόμο μπροστά του μετά το τέλος της ταινίας. Δεν ηρωποιείται από συγγραφέα και σκηνοθέτη, αλλά η αλλαγή που πρέπει να γίνει στρέφεται στους γύρω του ("When given the choice between being right and being kind, choose kind").
Κάτι παρόμοιο με το "Wonder" κάνει η ισπανική ταινία "Εμείς οι Δυο", που παρουσιάζει μια οικογένεια η οποία προσπαθεί να μην μείνει στην διάγνωση του συνδρόμου Down του παιδιού της, αλλά να δημιουργήσει μια ζωή και έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο μετά από αυτή.
Στο "Wonder" τον Auggie υποδύεται ο Jacob Tremblay, τον οποίο γνωρίσαμε στο Room του 2015, και κάνει και εδώ εξαιρετική δουλειά. Όλοι οι χαρακτήρες γενικά είναι καλοπαιγμένοι από τους ηθοποιούς που τους ενσαρκώνουν και έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν, καθώς το σενάριο δείχνει και την οπτική γωνία των ανθρώπων που περιστρέφονται γύρω από τον Auggie (της αδελφής, των γονιών και των φίλων του).
Καλή θέαση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου