16 Ιανουαρίου 2018

Call me by your name (2017) - Luca Guadagnino

Ο Oliver μένει στο σπίτι του Elio και των γονιών του ως βοηθός ερευνητή του πατέρα της οικογένειας κατά την διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Βόρεια Ιταλία το 1983. Η γνωριμία του Oliver και του νεαρού Elio αποτελεί την αρχή των πάντων. 
Λίγες φορές με ένα έργο κατακλύζεσαι από τα συναισθήματα που σου προκαλεί, πλημμυρίζεις με εικόνες που σε συγκινούν και σε συνταράσσουν βαθιά. Λίγες ταινίες θα πετύχουν να αγγίξουν αυτή την ευαίσθητη χορδή, να δημιουργήσουν αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα που κρύβεται σε κάθε ρομαντική αλληλεπίδραση, σε κάθε ερωτικό κομμάτι των ζωών μας, και λίγες ταινίες θα μπορέσουν αυτήν την ατμόσφαιρα να την κάνουν κάτι μυθικό, όχι πλαστό, αλλά θα την μεγαλώσουν, θα την ανεβάσουν, θα την εξυψώσουν για να δείξουν τη δύναμή της. 
Το θέμα όμως του σκηνοθέτη Luca Guadagnino δεν είναι ποιος είναι ρομαντικός και ποιος όχι, ποιος πιστεύει στην αγάπη και ποιος στην συντροφικότητα και το συμβιβασμό. Η ταινία με το τέλος της δεν θα παίξει αυτό το παιχνίδι. Το θέμα είναι πόσο αφήνεσαι σ' αυτό που βλέπεις να σε συνεπάρει, να σε απορροφήσει και να σε αφήσει σαν κάποιο... διαφορετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου