23 Ιουλίου 2017

Colossal (2016) - Nacho Vigalondo

Αυτή δεν είναι η συνηθισμένη σου monster movie.Η Gloria πίνει και δεν ξέρει τι κάνει. 'Οταν χάνει δουλειά, αγόρι και διαμέρισμα γυρνάει στο πατρικό της για να ξαναβρεί τον εαυτό της. Στο μεταξύ ένα τέρας κάνει επιθέσεις σε στυλ Godzilla στην Σεούλ, κάθε φορά που η Gloria χαμένη στον κόσμο της ξεσπάει με βοηθό το ποτό. 


Είναι πάντα ενδιαφέρον όταν μια ταινία χρησιμοποιεί το φανταστικό για να προσεγγίσει ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα. Στο The Babadook, η Αυσταλέζα σκηνοθέτης και σεναριγοράφος Jennifer Kent χρησιμοποίησε μια σκοτεινή φιγούρα που ξεπηδούσε από ένα παιδικό βιβλίο για να μιλήσει για τον πόνο και το πένθος μετά το θάνατο ενός αγαπημένου. 
Στο Colossal ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Nacho Vigalondo (εξ Ισπανίας) χρησιμοποιεί ένα blockbusterικό θέμα για να μιλήσει για τις καταχρήσεις, την βία, την παραίτηση του ανθρώπου.

Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά για την ταινία. Έχει πραγματικό ενδιαφέρον να βλέπεις να ξεδιπλώνεται η ιστορία με όλες τις κρυφές πτυχές της μπροστά σου, ενώ παίζει με το κωμικό και το δραματικό στοιχείο κρατώντας πολύ καλά τις ισορροπίες! 

Καλή θέαση!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου