7 Δεκεμβρίου 2012

Brave (2012) - Steve Purcell, Brenda Chapman, Mark Andrews

Η πριγκίπισσα Marida είναι κόρη της βασίλισσας Elinor και του βασιλιά Fergus αλλά δεν μοιάζει καθόλου με τις συνηθισμένες πριγκίπισσες. Είναι δυναμική, της αρέσει να κυνηγάει και χειρίζεται καλύτερα από τον καθένα το τόξο. Όταν η μητέρα της την υποχρεώνει να παντρευτεί τον άντρα που θα κερδίσει για χάρη της έναν διαγωνισμό, επαναστατεί και καταφεύγει στη βοήθεια της μαγείας με περίεργα αποτελέσματα.
Την ταινία έγραψαν και σκηνοθέτησαν η Brenda Chapman (γνωστή από την αγαπημένη μου πασχαλινή ταινία "The Prince of Egypt"), o Steve Purcell και o Mark Andrews ενώ μόνο στην συγγραφή συμμετείχε και η Irene Mecchi η οποία έχει συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα πολλών γνωστών ταινιών της Disney. Το "Brave" έχει μια πολύ καλογραμμένη ιστορία και επίσης ωραίους, ενδιαφέροντες και ολοκληρωμένους χαρακτήρες.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία χωρίς να βιάζεται, σταδιακά, ενώ δίνεται βάση στις δυο γυναίκες, τη Marida και τη μητέρα της. Τσακωμοί, εφηβική αντίδραση, λογική και συμβάσεις της παράδοσης, ανάγκη για ελευθερία και αλλαγή, όλα αυτά εκφράζονται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις των δυο γυναικών. Οι χαρακτήρες έχουν προσεγγιστεί σφαιρικά και με εξέπληξε ευχάριστα η απεικόνιση δυο πραγματικά δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων. 
Τελικά η ταινία ήταν πολύ ευχάριστη, το animation ήταν θαυμάσιο, πολύ καλοφτιαγμένο με προσοχή στις λεπτομέρειες. Απίστευτα τοπία, χρώματα, soundtrack που έδενε και ξεσήκωνε, ενώ οι φωνές που δίνουν ζωή στους χαρακτήρες απόλυτα ταιριαστές!

*Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου