26 Σεπτεμβρίου 2012

Gigantic (2008) - Matt Aselton

Ο Brian (Paul Dano) δουλεύει σε ένα μαγαζί που πουλάει κρεβάτια και έχει εμμονή με την υιοθεσία ενός μωρού από την Κίνα. Μια μέρα ο Al (John Goodman) επισκέπτεται το μαγαζί για να αγοράσει ένα κρεβάτι και στέλνει την κόρη του Happy (Jooey Deschanel) να κανονίσει τα διαδικαστικά. Ο Brian γνωρίζει την Happy και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια περίεργη σχέση.


Τα καλά στοιχεία της ταινίας είναι ότι το σενάριο είναι ιδιαίτερο και έχει πολλούς δεύτερους χαρακτήρες (όπως αυτοί των Zack Galifianakis, John Goodman, Ian Roberts και Edward Asner) που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον. Ακόμα η ερμηνεία του
Dano είναι πάρα πολύ καλή. Αυτός ο ηθοποιός παίζει ρόλους με κοινά μεταξύ τους στοιχεία, αλλά κάθε ερμηνεία του είναι για τους δικούς της κάθε φορά λόγους πιστευτή και δείχνει να παίρνει κάθε φορά τη δουλειά του πολύ σοβαρά.
Το βασικό θέμα της ταινίας είναι η οικογένεια, τι είναι αυτή, δείχνει διάφορες μορφές της, αναρωτιέται ποια θεωρείται «φυσιολογική» και αν υπάρχει τέτοιο είδος. Είναι ικανή να προβληματίσει αλλά είναι λιγάκι αργή και μπορεί σε κάποια σημεία να κουράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου