25 Ιουνίου 2012

Weekend (2011) - Andrew Haigh

Ο Russel γνωρίζει τυχαία τον Glen σε ένα μπαρ το βράδυ της Παρασκευής. Από εκείνη τη μέρα ξεκινάει η ιστορία δυο ανθρώπων και η συζήτηση για τις σχέσεις, τις ερωτικές, τις φιλικές ... όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.
Μια ταινία χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, για να σου δείξει ακριβώς ποια είναι. Η ιστορία επίσης απλή, όπως είναι και όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή: δυο άνθρωποι γνωρίζονται, αναπτύσσουν μια σχέση, κάνουν έρωτα και συζητούν για τη ζωή και τις σχέσεις.
Η ταινία, όπως την είδα εγώ, θίγει το "αφού δεν συμβαίνει σε μένα, δεν με αφορά" για κάθε τι που είναι διαφορετικό. Μας προτρέπει να ασχοληθούμε με όσα γίνονται γύρω μας, με το διαφορετικό, αντί να το προσπερνάμε φευγαλέα, ή και χειρότερα να το απορρίπτουμε.

Με πολύ χαμηλό budget, πολλά βραβεία και δυο ηθοποιούς (απίστευτοι και οι δυο ερμηνευτικά) με λίγες συμμετοχές στο χώρο του κινηματογράφου και περισσότερες σ΄αυτόν του θεάτρου, το Weekend έρχεται για να κάνει αίσθηση όχι με το "τολμηρό" περιεχόμενό του, αλλά με την προσέγγισή του πάνω σε ένα αρκετά ειπωμένο θα έλεγα θέμα, εστιάζοντας στην ουσία, στοχεύοντας στο κέντρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου