25 Μαΐου 2012

Dark Shadows (2012) - Tim Burton

Ένας βρικόλακας, ο Μπάρναμπας Κόλινς, από το έτος 1760, επιστρέφει το 1972, μετά από δυο αιώνες "ύπνου", στο πατρικό του σπίτι για να σώσει τους εναπομείναντες Κόλινς από την οικονομική καταστροφή. Τους ώμους του βαραίνει η κατάρα μιας μάγισσας που τον έχει καταδικάσει σε αιώνια αθανασία.
Είδα την ταινία χωρίς να γνωρίζω πολλά για τη ομότιτλη σειρά (1966-1971) στην οποία βασίζεται. 
Ο αιώνιος Burton επιστρέφει, με το σκοτεινό και κωμικό στοιχείο, εδώ με λίγο πιο ανεβασμένους τους τόνους, τις θαυμάσιες λήψεις της κάμερας και την γνωστή παρέα. Ο Depp δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία ως Μπάρναμπας, αλλά για μένα την παράσταση κλέβει η Eva Green, η ανατριχιαστικά υπέροχη μάγισσα της ιστορίας.
Από την άλλη, από την στιγμή που ξεκινάει η ταινία και λίγα λεπτά πριν το τέλος της η ιστορία επαναλαμβάνεται σε σημείο που κουράζει. Το βασικό θέμα στο οποίο στηρίζεται: η κατάρα, η δεσμευτική αγάπη, η ανάγκη για απελευθέρωση, αποτέλεσε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, το οποίο ενδεχομένως μια σειρά να μπορούσε να υποστηρίξει, αλλά όχι και μια ταινία. Ταυτόχρονα η ταινία πλατειάζει σε σημεία που δεν είναι απαραίτητο, ενώ αφήνει ανεξήγητα κενά και δεν σ' αφήνει να ευχαριστηθείς σημεία που επιδέχονταν παραπάνω λεπτά κινηματογραφικού χρόνου. 

Βέβαια κακό δεν το λες ...1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/6/12, 1:51 π.μ.

    Πες μου λίγο, να περιμένω να την κατεβάσω ή να πάω να την δω; xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή