16 Απριλίου 2012

The Blues Brothers (1980) - John Landis

Άργησα λίγο, αλλά το είδα και μου άρεσε!
Η ταινία ξεκίνησε από ένα sketch στο Saturday Night Live και από ένα άλμπουμ από το συγκρότημα Blues Brothers του John Belushi (Jake Blues) και του Dan Aykroyd (Elwood Blues) το 1978. 
Στην ταινία ο Jake μόλις έχει βγει από τη φυλακή και μαζί με τον Elwood επισκέπτονται το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν, για να πληροφορηθούν ότι ετοιμάζεται να κλείσει λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρων 5.000 δολαρίων. Οι Blues Brothers αποφασίζουν να σώσουν την κατάσταση στήνοντας ξανά το συγκρότημά τους με στόχο να οργανώσουν συναυλίες για να κερδίσουν τα λεφτά που χρειάζονται.
Μέσα σ' αυτό  το απλό, και ίσως λίγο κλισέ σενάριο, παρελαύνουν ονόματα μουσικών στους πιο φανταστικούς ρόλους. Οι δυο πρωταγωνιστές, με πολύ στυλ, πλέκονται σε μπελάδες και το ανθρωποκυνηγητό δεν σταματά ποτέ! Οι δρόμοι του Ιλινόις παίρνουν φωτιά, αυτοκίνητα καταστρέφονται, εμπορικά κέντρα μετατρέπονται σε αυτοκινητόδρομους και οι Blues Brothers πάντα άνετοι πίσω από τα μαύρα γυαλιά τους. 
Με αρκετές καλά σκηνοθετημένες σκηνές, φοβερή μουσική και χορευτικά, με την υπερβολή να χτυπά κόκκινο σε πολλές φάσεις, η ταινία καταφέρνει να είναι ένα πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερο μιούζικαλ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου