3 Οκτωβρίου 2011

Submarine (2010) - Richard Ayoade

Ο Oliver είναι ένα νεαρό αγόρι ιδιαίτερο, εκκεντρικό και μοναχικό, που ζει με τους γονείς του στην μουντή Ουαλία. Ερωτεύεται ένα κορίτσι, την Jordana. Ταυτόχρονα συμβαίνουν διάφορα στη ζωή του. Η σχέση των γονιών του περνάει κρίση (την οποία βιώνουν με ιδιαίτερη απάθεια), πρέπει να αντιμετωπίσει τη βία που δέχεται στο σχολείο και να τα βγάλει πέρα με τα ίδια τα συναισθήματά του.
Από το βιβλίο του Joe Dunthorne, η ταινία Submarine δίνει πολλά στο θεατή. Οι χαρακτήρες είναι πολύ προσεκτικά δοσμένοι και μουντοί, όπως και το περιβάλλον στο οποίο δρουν. Ταιριάζουν καταπληκτικά με αυτό. Όμως, ο κάθε ένας έχει ένα δικό του ύφος και στυλ. Έχει μια δική του προσωπική πινελιά που σε μαγεύει και δεν σ' αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του!

Η ταινία είναι αισθητικά άψογη! Τα χρώματα αναδύουν τα συναισθήματα και τον ψυχισμό των ηρώων. Η μουσική δίνει απόλυτα την αίσθηση που σου αφήνει η κάθε σκηνή, χωρίς να σου υποδεικνύει τι πρέπει να νιώσεις, αλλά ντύνοντας το συναίσθημα, το δικό σου και του ήρωα!
Πολύ καλές ερμηνείες (φαίνεται οι ηθοποιοί επιλέχθηκαν πολύ προσεκτικά), με κέρδισε ο νεαρός Craig Roberts στο ρόλο του Oliver, ενώ η Yasmine Paige στο ρόλο της Jordana είναι πραγματικά άξια να την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου