11 Μαρτίου 2011

Paper Man (2009) - Kieran Mulroney, Michele Mulroney

Ο Ritchard (Jeff Daniels) θεωρεί τον εαυτό του έναν άχρηστο, καθόλου ενδιαφέρων, γεμάτο μειονεκτήματα και ατέλειες, άνθρωπο. Μπροστά του ο Captain Excellent είναι ΤΕΛΕΙΟΣ και αντιπροσωπεύει όλα αυτά που θα ήθελε να είναι και να κάνει ο Richard.
Η Abby (Emma Stone) είναι μια κοπέλα κλεισμένη σε ένα δικό της κόσμο, με ένα σκοτεινό φίλο να την ακολουθεί παντού και ένα αγόρι που της φέρεται άσχημα, ενώ εκείνη του το επιτρέπει σαν αυτοτιμωρία.
Η Abby συναντά τον Ritchard...
Λατρεύω τις ταινίες όπου δυο άνθρωποι, ο καθένας με τα δικά του προβλήματα, συναντιόνται. Μου αρέσει αυτή η διαδικασία της αλληλοσυμπλήρωσης, που την βλέπεις να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου. Κι αυτό συμβαίνει εδώ, η Abby συμπληρώνει τον Ritchard και ο Ritchard την Abby. Το "Paper Man" είναι μια πολύ ωραία ταινία, από αυτές που σε ξεκουράζουν, που δημιουργούν μια ταύτιση και  ίσως δεις κάτι δικό σου πάνω στους χαρακτήρες.
Ελπίζω να μην το παράκανα με την ενσυναίσθηση και την συμπάθεια προς τα πρόσωπα, αλλά αυτό συνέβη σε μένα.
Πολύ καλή ερμηνεία από τον Jeff Daniels και η Lisa Kudrow αρκετά καλή στο ρόλο της συντρόφου του Ritchard.
Η ταινία μου άρεσε γιατί μεταδίδει έναν προβληματισμό για το ποιοι είμαστε και το ποιοι θα θέλαμε να είμαστε, που νομίζω πάντα απασχολεί τους ανθρώπους. Ο αυτοπροσδιορισμός του ανθρώπου πιστεύω πως είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία στη ζωή του, που όπως δείχνει και η ταινία, δεν αποκτιέται σε μια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά η ανησυχία για το "ποιος είμαι" και "τι κάνω στη ζωή μου" είναι συνεχής!

2 σχόλια:

  1. Συμπαθέστατη ταινία όντως που παρακολουθείται άνετα. Δοκίμασε το "Welcome to the Rileys" αν δεν το εχεις δει που με άρεσε ένα κλικ περισσότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α δεν το εχω δει, αλλα το χω ηδη βαλει στη λιστα από το blog σου! :)
    ευχαριστω για την υπενθυμιση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή