26 Οκτωβρίου 2010

Lymelife (2008) - Derick Martini

Άνθρωποι που ζουν σε μακέτες, σε μικρά ξύλινα ψεύτικα σπιτάκια. Μικροσκοπικά ανθρωπάκια από ξύλο, συναισθηματικά απλησίαστα και τόσο αποκομμένα το ένα από το άλλο. Αυτοί είναι και οι χαρακτήρες της ταινίας μας, απόμακροι, ενώ τόσο συναισθηματικά ευάλωτοι, ο καθένας με τις αδυναμίες του και τα προβλήματα του... Τους λυπάσαι , τους συμπονάς... Ειδικά τον Scott (αμαρτίες γονέων....)
Η ιστορία: μια περίεργη ασθένεια από τσιμπούρια ελαφιών έχει σπείρει τον πανικό σε μια επαρχιακή πόλη μια αμερικάνικης πολιτείας. Η υπερευαίσθητη μητέρα του Scott ενώ προσπαθεί να τον προστατέψει από την ασθένεια τον αφήνει τελικά απροστάτευτο από τα συζυγικά προβλήματα της οικογένειας. Με έναν πατέρα επικεντρωμένο στο "εγώ" του και με μια μητέρα, εκείνη, που έχει χάσει κάθε δύναμη αντίδρασης προς αυτόν ενώ από την άλλη ο μεγάλος αδελφός αποστασιοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο από όλους!
Βλέπουμε τον Scott λοιπόν να παλεύει με τα δικά του προβλήματα.. Ένας από τους πιο ανθρώπινους χαρακτήρες της ταινίας, ξεδιπλώνεται μπροστά μας, μας ανοίγεται και μας επιτρέπει να δούμε τον προβληματικό του κόσμο μέσα από τα μάτια του.
Οι χαρακτήρες όλοι τους τρελοί και ανισόρροποι με την κυριολεκτική σημασία του όρου. Προσπαθούν να ισορροπήσουν και να βάλουν σε τάξη ζωές που είναι ήδη χαμένες, σχέσεις τελειωμένες!
Πάντα ομως υπάρχει ελπίδα! 
Τα αδέλφια Culkin παρουσιάζουν πολύ καλές ερμηνείες. Τα πρόσωπά τους όμορφα θλιμμένα βγάζουν μια βιαιότητα που μ' αρέσει πολύ και δίνει δυναμισμό και ένταση στην ταινία. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Baldwin, εδώ Mickey Bartlett. Τρελαίνομαι γι' αυτόν τον άνθρωπο γιατί έχει μια  εξαιρετική ομορφιά και πολύ ωραίο στυλ. Όταν παίζει είναι αδύνατον να μην μου είναι συμπαθής (μ' άρεσε επίσης ΠΑΡΑ πολύ στα Beetlejuice και The Marrying Man)!!
Η πολύ όμορφη Roberts (Andrianna) είναι πολύ καλή στο ρόλο μιας πολύ βαθιά χωμένης στην εφηβεία κοπέλας, που ψάχνει την ταυτότητά της αλλά φαίνεται να είναι η πιο ισορροπημένη από όλους τους άλλους. Καθώς την παρακολουθούσα μου δημιουργούνταν η εντύπωση ότι ήταν αυτό το κορίτσι που έδενε όλους τους χαρακτήρες μαζί, που τους κρατούσε σε μια συναισθηματική ισορροπία είτε αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα πίσω τους είτε αγαπώντας τους. Δεν ξέρω αλλά πραγματικά μου άρεσε αυτός ο ρόλος!

2 σχόλια:

 1. Δήμητρα τσέκαρε αυτό Kimssi pyoryugi ήταν ανακάλυψη από το φεστιβάλ ταινιών της Θεσσαλονίκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γειαα!!:)
  την ειδα αυτην την ταινια προσφατα! εχω γραψει ενα κατεβατο αλλα οι ιδεες ειναι τοσες πολλες που πρεπει να το σουλουπωσω πολυ!
  σ'αρεσε ε?
  εγω την βρηκα υπεροχη! μου εδωσε παρα πολλα !! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή