15 Οκτωβρίου 2010

Lock Stock and Two Smoking Barells (1998) - Guy Ritchie

Είμαστε σε ένα βρώμικο καφετί Λονδίνο και τέσσερις φίλοι έχουν μπλέξει άσχημα.
Ο ένας είναι εθισμένος χαρτοπαίκτης, οι άλλοι δυο πουλούν οτιδήποτε μπορεί κανείς να σκεφτεί στη μαύρη αγορά και ο τέταρτος είναι μάγειρας! Αποφασίζουν λοιπόν να κερδίσουν πολλά λεφτά παίζοντας 500.000 λίρες ο καθένας σε μια παρτίδα πόκερ στην οποία ο χαρτοπαίκτης Eddy έρχεται αντιμέτωπος με τον αρχιμαφιόζο της περιοχής. Και από κει αρχίζει το καλό! Το πολύ καλό!
Μου φαίνεται πως γι αυτήν την ταινία λίγα μπορούν να ειπωθούν μιας και είναι η κλασική γαμάτη, όπως θα την περιέγραφα εγώ, ταινία του Guy Ritchie! Και όντως ο τύπος είναι απίστευτος με τα τρελά και γρήγορα πλάνα, κίτρινα και χάλκινα χρωματισμένα, και φυσικά το απαράμιλλο στυλ του.

Η ταινία έχει χαρακτήρα, έχει attidute και αυτό ξεχειλίζει από όλες τις μεριές. Η επιλογή των πρωταγωνιστών αλλά και όλων των ηθοποιών είναι απίστευτη. Σ αυτήν την ταινία όλοι οι ρόλοι έχουν τη σημασία τους γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει και από ποιόν!! Άγγλοι μέχρι το κόκκαλο μ' αυτήν την μοναδική προφορά τους που ο Ritchie τους κάνει ελκυστικούς και ΠΟΛΥ cool !! Τρελαίνομαι να βλέπω τον Statham και να τον ακούω να μιλάει με την περίεργη φωνή του! Ο αφηγητής που ξεπετιέται σε διάφορες φάσεις δίνει μια άλλη αίσθηση..

Μερικές φορές το φιλμ μοιάζει υπερβολικά στυλιζαρισμένο, αλλά δεν σε νοιάζει! 
Οι κακοί... είναι πολύ κακοί και αν είσαι τυχερός.. είσαι ΠΑΡΑ πολυ τυχερός.
Twisted plot που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και ενώ βλέπεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες ίσως ήταν απλά "οκ", εδώ τρελαίνεσαι και γουστάρεις!

Για μένα είναι αυτή είναι μια πολύ-καλή-ταινία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου