30 Σεπτεμβρίου 2010

Punch-Drunk Love (2002) - P.T. Anderson

Η ταινία ξεκινάει με τον Adam Sandler να μιλάει γρήγορα και νευρικά στο τηλέφωνο για κουπόνια και αεροπορικά εισιτήρια σε έκπτωση.
Άγχος. Άγχος. Άγχος.
Η ταινία συνεχίζεται με τον Sandler να τρέχει νευρικός μέσα στο γραφείο του, να αγοράζει απίστευτες ποσότητες πουτίγκας, να φωνάζει και να παθαίνει κρίσεις υστερίας.
Άγχος. Άγχος. Άγχος.
Όσο απίστευτα εκνευριστικό κι αν ακούγεται όλο αυτό  όσο κι αν θέλεις να κλείσεις την τηλεόραση στα λίγα λεπτά της ταινίας, είναι σίγουρο πως το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνεχίσεις να βλέπεις.

Η ιστορία: μια μέρα,  ένας απίστευτα νευρωτικός και αγχωτικός άνδρας βρίσκει ένα αρμόνιο. Την ίδια μέρα γνωρίζει μια παράξενη γυναίκα. Η ζωή του δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.
Ο Sandler είναι καταπληκτικός στο ρόλο ενός ατόμου με αρκετών ειδών προβλήματα που βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα κύκλωμα απειλών και τελικά καταφέρνει να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ταινία θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε υποπέσει στο κλισέ "Η αγάπη νικά τα πάντα!" . Όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δείχνει με έναν αληθινό και σοβαρό τρόπο πως ο άνθρωπος δυναμώνει όταν αγαπά, πως γίνεται πιο αποφασιστικός και αποκτά αυτοπεποίθηση. Ο Sandler ενσαρκώνει ακριβώς μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου που λόγω μιας γυναίκας αποκτά τεράστια ψυχική δύναμη και νιώθει πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου