30 Σεπτεμβρίου 2010

Funny Games (2007) - Michael Haneke

Βρισκόμαστε στο σπίτι μιας, ευκατάστατης θα έλεγα, οικογένειας η οποία απαρτίζεται από τον μπαμπά (Tim Roth), τη μαμά (Naomi Watts) και το μικρό γιο τους (Devon Gearhart). Ξαφνικά εμφανίζονται δυο νεαροί άνδρες (Michael Pitt , Brandy Corbet) φορώντας λευκά ρούχα του γκολφ .... Δεν ξέρουμε ποιοι είναι , από που ήρθαν και γιατί εισβάλλουν βίαια στο σπίτι της οικογένειας και αναστατώνουν τις ήσυχες διακοπές τους.
Μέσα στην ταινία βλέπουμε χυμένη ολόγυρα την ωμή βία, είτε αυτή είναι ψυχολογική, είτε σωματική ή εγκεφαλική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής. Μια βία έντονη που προκαλεί αγωνία και ανασφάλεια στον θεατή , αλλά κυρίως μια βία χωρίς λόγο και αιτία.
Είναι αυτή η βία που ζουν καθημερινά όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα σημεία του κόσμου. Είναι η αναπαράσταση της βίαιης κοινωνίας της οποίας είμαστε μέλη! Βέβαια, όπως μας υπενθυμίζει ο Haneke, δεν είμαστε απλοί θεατές τέτοιων ειδών συμπεριφοράς αλλά συμμετέχουμε σε αυτές με διάφορους τρόπους!!

-Why are you doing this?
-Why not?


2 σχόλια:

  1. Το πρωτότυπο το έχεις δει; Για μένα είναι ένα από τα πιο αχρείαστα remakes... Όχι πως είναι κακή ταινία (κάθε άλλο), αλλά είναι copy-paste του πρωτότυπου με τη μόνη διαφορά πως έχεις διάσημους πρωταγωνιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ναι το χω δει το πρωτοτυπο αλλα η καινουργια ξαναπεσε τοτε στα χερια μου και ειπα να την ξαναδω! ειχα κανει εκεινο τον καιρο πολλες συζητησεις πάνω σ αυτην την ταινια γιατι την πρωτη φορα που την ειχα δει δεν ειχα καταλαβει ουτε ειχα παρει πολλα!

    εχεις δικιο για το remake ή copy-paste! ίσως για λόγους μεγαλυτερης και ευκολοτερης κατανόησης και ταυτισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή